tisdag 24 februari 2015

Kap Verde - Öarna Sal och Boavista som resmål

Vi har rest till Kap Verde två gånger, första gången till Sal (januari 2012) och nu till Boa Vista (februari 2015). Om man vill åka iväg en vecka i början på året och inte vill  åka till Kanarieöarna eller Egypten, så är Kap Verde ett alternativ som resmål. Milslånga härliga stränder och ca. 20-25 grader och risken för regn minimal, däremot är det väldigt blåsigt och vindarna kan upplevas som kalla så en varmare tröja rekommenderas i packningen. Eftersom det är så mycket vågor så är det ett perfekt ställe för Kite-surfing, vindsurfing och andra vattensporter om man bara inte älskar att bada i vågor (vilket jag gör) Vi reste med Fritidsresor båda gångerna, och bodde på All-inclusive hotell då restaurangutbudet är (var) minimalt på dessa resmål. Restiden är ca. 9,30 med en teknisk mellanladdning på Kanarieöarna som är mindre kul då man sitter kvar i planet, men jag såg att Ving flyger direkt till Sal nu (bara ett tips). 


SAL

När vi reste hit så var det inte så etablerat och mycket har hänt under dessa tre åren, det finns fler hotell att välja på och troligtvis har även staden Santa Maria växt som vi bodde i. Vårt hotell låg ca. 15 min promenad från hamnen, och det fanns en strandpromenad som man gick på, oftast fick man direkt sällskap av någon från lokalbefolkningen som vill vara vänlig och småprata för att man sen skulle besöka hans lilla sovunirbutik och handla något. De är väldigt påstridiga, och de är fattiga.


 Vi bestämde oss för att göra en Ö-tur en av dagarna med en man som sålde sightseeing vid strandpromenaden. Han visade oss allt som fanns att se på ön och det tog ca. 4 timmar, vi såg "Buracona" med naturlig havsbassäng och blå ögat, Sals huvudstad Espargos, en fiskeby och "Pedra de Lume" den slocknade vulkankratern som innehåller en saltutvinningsplats.




   

Vi bodde denna resan på ett mindre hotell som hade små bungalows/stugor nere vid stranden, som tur var fanns det kvällsunderhållning på hotellet för annars fanns det inte mycket att göra på kvällarna efter middagen. På dagarna promenerade man längs den härliga stranden, badade och tittade på när de kite-surfade eller bara låg i en solstol vid poolen. Lugnt, avkopplande & skönt.



Boavista

Trots att vi var nöjda efter vår förra resa till Sal, så trodde vi inte att vi skulle återkomma till Kap Verde fler gånger. Men denna vintern så kunde vi bara vara borta en vecka och vi behövde bara få komma iväg till sol, värme, långa stränder och lugn & ro så valet var enkelt... Hello Boavista!


På ön bor det ca 8000 invånare och de flesta av dem är väldigt fattiga, det finns mest sand på ön och vägarna är i väldigt dåligt skick de vägarna som finns. Det finns ett fåtal hotell på hela ön och de flesta hotellen ligger på västra sidan av ön, på södra sidan finns det bara ett hotell och sen bara en lång sandstrand, här kommer det på sikt troligen exploateras och byggas fler hotell framöver. Utflykter att göra är att åka Katamaran, fisketurer, åka 4-hjuling, besöka staden Sal Rei eller besöka en restaurang som heter Morabeza som ska ha fantastisk hummer och livemusik som ligger på stranden mellan vårt hotell & staden Sal Rei, om man bara inte föredrar att vara på hotellet som vi och njuta av de fyra restaurangerna som finns på hotellet, kvällsunderhållningen och alla andra aktiviteter som bjuds.


Förutom avkoppling så ville vi ha ett större utbud med aktiviteter så vi valde RIU Karamboa Blue Village som är det största och mest populära hotellet på ön, de har gym, spa och en massa sportaktiviteter att välja på som tennis, Bodybalance, Les Mills pass varje morgon, vattengymnastik, beach-vollyboll, fotboll etc. Vi är väldigt nöjda  med detta valet, då det inte fanns något som lockade oss att besöka mer än närmsta stad Sal Rei som verkligen var extremt liten med en massa påstridiga säljare. Ja, jag fick nästan panik av dem, men vi hittade någon bakgata där vi kunde strosa längs gatan och titta på de färgglada husen, men annars är det ganska risiga hus och en sliten stad, men någon liten souvenir blev det ändå.



Fantastiska stränder att njuta av även om det var röd flagg flera av våra dagar där, här har jag precis avslutat en av mina meditationer på stranden.


Att bara ligga i solstolen vid poolen med en bra bok i lä för vinden gör gott för både kropp och själ, och där kan man lätt njuta av solens strålar och de långa dagarna ända tills solen började gå ner runt 17:30. 


Jag älskar solnedgångar och reflektioner i vattnet.


Är så oerhört stolt, tacksam och lycklig över att ha min älskade man vid min sida.


 Jag rekommenderar Kap Verde om man vill njuta av sol, bad, lugn & ro!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar