måndag 29 juni 2015

Tips på pocketböcker

Jag har alltid gillat att läsa, men det har mest varit kriminalromaner av Viveca Sten, Camilla Läckberg & Liza Marklund. Men i början på året kände jag att jag behövde hitta en ny slags litteratur att kunna försjunka mig i, och efter att ha läst och sökt på olika "Feelgood-författare" som föll mitt val på nedan författare & böcker, och i vissa fall så har det resulterat det i att jag har köpt fler böcker av författarna då jag har gillat dem. Självklart fortsätter jag även att köpa kriminalromaner av ovan nämnda författare när de släpper nya böcker.

Shelia O´Flanagan:

Saker vi inte säger
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
När Abbey plötsligt blir kontaktad av den irländske advokaten Ryan Gilligan ställs livet på ända. Allt hon trodde sig veta om sina rötter visar sig vara en lögn och nu måste hon resa till Irland för att söka sanningen. En varm och underhållande handling som berättades på ett sätt som gjorde att jag inte ville lägga ifrån mig boken.


Inte han! 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Denna boken handlar om två systrar Andie & Jin som lever två helt olika liv, och deras mamma Cora som efter en kryssning kommer tillbaka med en ung och snygg man vid sin sida, vem är han och vad vill han deras mamma? Berättelsen är varm, humoristisk och en riktig "vill inte den ska ta slut" bok.


Bättre tillsammans 
(EJ läst ännu)
Bokens handling rör sportjournalisten Sheridan Gray som mister både sitt jobb & pojkvän, och när hennes tillvaro rasar flyttar hon till småstaden Ardbawn till ett pensionat som Nina Fallon driver. Boken utlovar som vanligt av Shelia O´Flanagan en varm & humoristisk berättelse full av intriger.



Lucy Dillion:

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rachel förlorar allt hon håller kärt, och i samma veva så ärver hon ett hus på landet samt ett hem för övergivna hundar efter sin moster som blir en ny början för henne i livet. En härlig feel good-roman om att få en andra chans i livet, om lojalitet och villkorslös kärlek. En varm & humoristisk bok.


Hundar, hus och hjärtats längtan 
(EJ läst ännu)
Juliet har förlorat sin älskade man Ben och isolerar sig fullständigt hemma framför teven, hon har svårt att finna livsglädjen. Efter ett tag börjar hon ta hundpromenader och renovera hus. Hennes syster Louise lever på ytan ett perfekt liv, men på jakten efter lyckan korsas systrarnas vägar. Detta är en hjärtevärmande berättelse om kärlek, vänskap och hundar.



Maeve Bichy:

Vinter i drömhuset
⭐️⭐️⭐️⭐️
Chicky Starr lämnar Irland för att bo i USA, men återvänder en dag för att köpa Stone House i Stoneybridge och förvandla det till ett hotell. Under handlingen så får man följa de  olika karaktärerna och författarinnan skriver med både värme & humor. Blir definitivt fler av henne.


Allt för Frankie 
(EJ läst ännu)
Handlingen utspelas i Dublin med Josie, Charles och deras vuxna son Noel som bor hemma och oväntat blir ensamstående föräldrar till Frankie, men frågan är om han klarar av att uppfostra ett barn. Enligt recessioner så är boken full av värme, humor och optimism.



Sophie Kinsella: 
(som Madeleine Wickham*)

Nya kontakter:
⭐️⭐️⭐️
En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett öste som inte får brytas..
Denna boken var jag skeptisk till först, men den tog sig längre in i handlingen, Den är full av romantik, värme, humor och dråpliga handlingar.



- Bröllopsnatten 
(EJ läst ännu)
Lottie gifter sig i all hast och helt otippat med sin ungdomskärlek Ben, efter att ha lämnat sin pojkvän Richard men är Ben verkligen gjorda den rätta för henne? När Lotties syster Fliss får höra detta så beger sig hon och Richard iväg efter brudparet till Ikones dit de rest på smekmånad.


Cocktails för tre (*)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
En gång i månaden möts de tre goda väninnorna Roxanne, Maggie och Candice för några drinkar och trevligt skaller, men alla bär det på en hemlighet och en ödesdiger kväll sätter servitrisen vid deras bord igång en kedja av händelser som för alltid kommer förändra deras liv. Boken är full av värme, humor och rapp i sin handling. Denna sträckläste jag nästan på några dagar.



Kaya McLaren:

 Sparkle
⭐️⭐️⭐️⭐️
Krossande hjärtan, hjärtskärande förlust och varm kärlek blandas i den här feelgood-romanen, som utspelar sig i Colorados vackra snölandskap. Under en vinter i Sparkle förändras livet för dessa trasiga människor och skapar en berättelse full av humor & värme.



Catharina Ingelman-Sundberg:

Kaffe med rån
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vad gör ett gäng pensionärer som har det tråkigt på sitt äldreboende? Som tycker maten är trist, att de får för lite motion, bemötandet är dåligt och att det hela tiden ska sparas pengar? Som tror att de får det bättre om de sitter i fängelse? De startar Pensionärsligan... En lättsam och trivsam kriminalkomedi med hög mysfaktor och som är full av humor. 


Låna är silver - Råna är guld 
(EJ läst än)
En uppfölning med Pensionärsligan som smider nya planer.



Khaled Hosseini:

Och bergen svarade
⭐️⭐️⭐️
En hjärtslitande familjesaga om föräldrar och barn, om bröder och sytrar som älskar, sårar, förråder och ger sitt liv för varandra. Handlingen utspelas i Shadbagh och Kabul men berättelsen tar oss även från Afghanistan till Paris, San Fransisco och till den grekiska ön Tinos. Utav de böcker jag har läst så skiljer denna sig mest från de andra då handlingen är djupare men samtidigt skriven med mycket inlevelse och känsla. En släktsaga som överraskar.



Marian Keyes

Vattenmelonen 
⭐️⭐️⭐️⭐️
Clair blir lämnad av sin man med sin nyfödda dotter och flyttar hem till föräldrarna & hennes två yngre systrar på Irland, där hon ägnar sig åt att tycka synd om sig själv och driva resten av familjen till vanvett tills det en dag inträffar något som förändrar allt. Jag gillade sättet som den är skriven på och kommer även köpa nästa bok som handlar om denna familjen, den innehåller alla möjliga känslor som man går igenom i livet och man vill bara fortsätta läsa när man har börjat för se hur det kommer sluta.



Viveca Lärn:

Södra vägen till Saltön
⭐️⭐️⭐️⭐️
Det här är en roman med tidlösa problem, härliga västkustbeskrivningar och käka personligheter som vi får följa genom en varm och humoristisk berättelse. En äkta svensk feelgood-roman som Viveca är så duktig på att leverera, och med ett för mig oväntat slut. Jag har även läst hennes fyra tidigare romaner om Saltön - Midsommarvals (1999), Hummerfesten (2000), En fröjdefull jul (2001) och Sol och vår (2002)



Fredrik Backman:

 En man som heter Ove
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Berättelsen handlar om Ove 59 år som är kvarterets vresige ordningsman och som kör Saab. Boken ska förklara på ett kärleksfullt, ironiskt och väldigt roligt sätt hur svårt det är med allt man inte fattar.



Viveca Sten:

I maktens skuggor 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Morden i Sandhamn, och för sjunde gången får vi möta polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Ännu en spännande och lättläst kriminalroman av Viveca Sten som är ruggigt spännande.



Liza Marklund:

Lyckliga gatan:
(EJ läst ännu)
En tät och våldsam thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid, detta är den tionde och näst sista romanen om journalisten Annika Bengtzon.


I snitt så har jag läst klart en bok på 14 dagar sedan början på detta året, men eftersom jag inte börjar direkt på en ny bok så kan man säga att jag läser en bok per vecka. Härligt att ha så många bra böcker som väntar, och att ha så många härliga lässtunder framför mig. Förhoppningsvis så är alla böckerna lästa innan årets slut, jag kommer lämna antal stjärnor efterhand jag har läst klart dem.

Hoppas att du efter att ha läst detta blir sugen på att läsa någon av dessa böcker :-)

Kram
Cissi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar